Elon Musk ad 6 milliárd dollárt, ha ez tényleg véget vet az éhínségnek

  • narancs.hu
  • 2021. november 1.

Külpol

Csak vezessék le neki, mire költik, és számoljanak el.

Lépjenek fel az éhínség ellen – kérte a milliárdosokat, köztük Jeff Bezost és Elon Muskot nemrég David Beasley, az ENSZ Világélelmezési Programjának igazgatója. Azt írta, hogy 6 milliárd dollár 42 millió embert segítene megvédeni az éhhaláltól a világon. 

A Tesla cég tulajdonosa, Elon Musk a Twitteren vasárnap reagált a felhívásra. Azt írta, szívesen ad a vagyonából 6 milliárd dollárt az éhínség megoldására, ha levezetik neki, hogyan oldanák meg ebből az összes problémát, és a pénzt átlátható módon költenék el – írja a Telex.

 

Musk azt írta, ha a Világélelmezési Program „ebben a Twitter-folyamban pontosan leírja, hogy 6 milliárd dollár hogyan fogja megoldani a világ éhezését, akkor azonnal eladok Tesla-részvényeket ebben az értékben, és odaadom a pénzt”.

A Tesla értéke meghaladja az 1 billió dollárt, Musk nettó vagyona 311 milliárd dollár. Az üzletember gazdagodásának ütemére jellemző, hogy csak egy napon, október 29-én 9,3 milliárd dollárral lett több pénze.

Az ENSZ már tavasszal jelezte, hogy 2021-ban a járvány és a klímaváltozás miatt globális élelmiszerkrízis várható, és az ennivaló drágulása tényleg nagy kihívás elé állítja azokat a szegény országokat, amelyek az élelmiszer nagy részét importálják. 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk