Erdoğan: A „Gázában elkövetett gyilkosságokkal” Netanjahu erősíti a nemzetközi antiszemitizmust

  • narancs.hu
  • 2023. november 29.

Külpol

A két ország diplomácia viszonya október 7-e óta újra elmérgesedett.

Recep Tayyip Erdoğan szerdán tévéüzenetében fejtette ki álláspontját a gázai háborúról, mellyel kapcsolatban kizárólag Izrael felelősségét emelte ki. A Guardian szerint a török elnök azt mondta,

Benjámin Netanjahu Gáza mészárosaként írta be a nevét a történelemkönyvekbe; tetteivel kockára teszi a világ zsidóságának biztonságát, a „Gázában elkövetett gyilkosságokkal” erősíti a nemzetközi antiszemitizmust.

A telex.hu összefoglalója szerint a két, eleve hektikus viszonyban lévő ország kapcsolatai a Hamász október 7-i terrortámadása, majd az arra adott brutális izraeli katonai válasz után mélypontra kerültek. Izrael elővigyázatosságból már a háború kezdetén visszahívta törökországi diplomatáit, majd Ankara is hazarendelte a tel-avivi követség munkatársait. A két ország egyébként évtizedes diplomáciai haragszomrádot követően pont tavaly delegált újra nagyköveteket.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.