Erdoğan megérkezett Budapestre, Novák Katalin és katonai felvonulás várta a Hősök terén

  • narancs.hu
  • 2023. december 18.

Külpol

 A török elnök a húszperces ünnepség részeként megkoszorúzta a Hősök emlékkövét.

Nagyjából egyórás késéssel, de megérkezett a Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülése miatt Budapestre látogató Recep Tayyip Erdoğan török elnök a Hősök terére, ahol katonai felvonulással köszöntötték őt.

A Telex tudósítása szerint az elnököt Novák Katalin köztársasági elnök várta, majd a díszegység eljátszotta neki a magyar himnuszt. Erdoğant ezután több magyar kormányképviselő fogadta, mások mellett Csák János, Bóka János, Orbán Balázs, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Pintér Sándor. A török elnök ezután magyarul köszönt a katonáknak, majd megkoszorúzta az I. világháborús Hősök emlékkövét.

 
 
Recep Tayyip Erdogan török elnök megkoszorúzza a magyar hősök emlékkövét a budapesti Hősök terén 2023. december 18-án.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ünnepség mindössze húsz percig tartott. Délután a török elnök találkozik Orbán Viktorral is, aláírnak és sajtónyilatkozatot tesznek. Erdoğan a tervek szerint már ma este el is hagyja Budapestet.

https://magyarnarancs.hu/belpol/erdogan-erkezesere-eltuntek-a-karmelita-elotti-kordonok-264283

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk