Erdogan: Ukrajna megérdemli a NATO-tagságot

Külpol

Zelenszkijt fogadta a török elnök, aki elmondta, "folyamatosan dolgozunk a gabonaszállítás (tengeri) folyosójának kérdésén".

Ukrajna kétségtelenül megérdemli a NATO-tagságot

– jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök a Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel péntek este tartott közös találkozóját követő sajtótájékoztatón. 

A két államfő tárgyalását követően Erdogan újságíróknak elmondta, hogy Ankara továbbra is a Törökország és az ENSZ közvetítésével a háborúban álló Ukrajna és Oroszoroszág közt létrejött fekete-tengeri gabonaszállítási megállapodás meghosszabbításán dolgozik.

"Folyamatosan dolgozunk a gabonaszállítás (tengeri) folyosójának kérdésén"

– jelentette ki, hozzátéve, hogy a legutóbbi meghosszabbítás július 17-én lejár.

"Oroszország úgy viselkedik, mintha az egész Fekete-tenger az ő birtokában volna" – mondta Zelenszkij, aki az országát ért orosz támadás óta most először látogatott Törökországba.

A török elnök elmondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök a tervek szerint augusztusban látogat Törökországba, amikor is Erdogan reményei szerint, a gabonaszállítás kérdése mellett a fogolycsere kérdése is napirendre kerül majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!