Gyásznap van ma Kárpátalján: a napokban a munkácsi 128-asok 7 katonája is meghalt a fronton

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 2.

Külpol

Nagyrészt a herszoni ellentámadásban hunytak el.

A munkácsi 128-as hegyi rohamdandár 7 katonája vesztette életét a háborúban a napokban, a megyében gyásznapot hirdettek a történtek miatt szeptember 2-re – írja a karpataljalap.net.

Nagyrészt a herszoni ellentámadásban hunytak el a katonák: Andrij Kosztik (Kőrösmező), Roman Hrapenyuk (Rahó), Vaszil Popadics (Terebesfejérpatak), Vaszil Babics (Munkács), Sztepan Eperesi (Királyháza), Ivan Drija (Királyháza) és Szerhij Csernikov (Ungvár).

Az állami lobogók félárbócon maradnak, kijevi idő szerint 9 órakor egyperces néma csenddel tisztelegnek a katonák emléke előtt, a templomokban szentmiséket tartanak az elhunytak lelki békéjéért – közölte a hírt Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció vezetője.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).