Háborúpártisággal vádolja az Egyesült Államokat a magyar kormány

  • narancs.hu
  • 2023. április 12.

Külpol

Rögtön megérkezett a kormány válasza az amerikai szankciókra.

Mint azt az elmúlt órában megírtuk, az amerikai szankciós listára egyetlen magyarként felkerült az orosz kémbanknak csúfolt IIB alelnöke, Laszlóczki Imre. Mai sajtótájékoztatóján pedig David Pressman úgy fogalmazott: „Kétségeket vet fel, hogy a magyar kormány mennyire elkötelezett az Oroszországgal szembeni lépések iránt.”

Hamar megérkezett a kormány reakciója, mégpedig a Facebookon. A 938 ezer követővel rendelkező oldalon azt írják, az amerikai kormány háborúpárti kampányt indított, de ők nem változtatnak békepárti álláspontjukon. „Az amerikai diplomácia nem tett le arról, hogy Magyarországot belepréselje a háborúpárti álláspontba, de nincs az a szövetségesi, diplomáciai, akár baráti nyomás, aminek Magyarország ne állna ellen.”

A magyar kormány a szuverén Ukrajnát 2022. február 24-én megtámadó Oroszországot nem szokta ennyire határozottan háborúpártisággal vádolni. De miért is vádolnák? Gulyás Gergelyt ma az is meglepte, hogy "Ruszkik, haza" feliratú plakátokat látni az utcákon, Szijjártó Péter pedig épp tegnap járt negyedszer Moszkvában a háború kitörése óta.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Dario G

  • narancs.hu

Nemcsak a producer ment el, hanem egy szelet az 1990-es évekből is.