Hollandia és Németország egy új gázmező feltárását tervezi az Északi-tengeren

  • narancs.hu
  • 2022. június 2.

Külpol

Azt remélik, hogy ez pótlólagos földgázkészleteket biztosíthat Európában.

Hollandia és Németország egy új gázmező közös feltárását tervezi az Északi-tengeren – közölte szerdán a holland kormány.

A lépéstől a két ország azt reméli, hogy pótlólagos földgázkészleteket biztosít Európában. A kitermelést 2024 végéig kezdenék meg a partoktól mintegy 19 kilométerre található térségben.

Rob Jetten holland energiaügyi miniszter a Handelsblatt című német gazdasági lapnak áprilisban adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy hazája fokozni szeretné a földgázkitermelést az Északi-tengeren. A német kormány korábban elzárkózott az újabb gáz- és olajmezők feltárásától a térségben, ugyanakkor az ukrajnai háború kezdete óta az Európa Unió már többször kinyilvánította, hogy igyekszik függetleníteni magát az orosz energiahordozóktól.

(MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk