Ideiglenesen felfüggesztették az OTP-t az Ukrajna elleni háború támogatóinak listáján

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 30.

Külpol

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség szerint elkezdődött a párbeszéd.

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség ideiglenesen felfüggesztette az OTP Bank státuszát a háború nemzetközi támogatóinak listáján – írja a Portfolio.hu

Az ügynökség közleménye szerint a párbeszéd elkezdődött, ezért a tárgyalások megkezdéséig felfüggesztik 5 görög közlekedési vállalat és az OTP Bank státuszát a háború nemzetközi támogatóinak listáján. Mint írják, a döntés az ügynökség és az említett országok vállalatainak és kormányainak képviselői között az Orosz Föderációval való együttműködés megszüntetéséről folytatott tárgyalások eredményeként született.

A görög közlekedési vállalatok és az OTP listáról való végleges lekerülése meghatározott feltételek teljesítésétől függ.

Az ukrán ügynökség azt reméli, hogy a döntés eredményeként Magyarország feloldja az ukrán nép számára létfontosságú 500 millió eurós uniós katonai segély zárolását, valamint a lépés kizárja annak lehetőségét, hogy Görögország blokkolja az EU jövőbeni szankciócsomagját, amelynek célja, hogy csökkentse Oroszország képességét a háború folytatására.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Szijjártó Péter korábban arról beszélt, amíg Kijiv nem veszi le az OTP-t a háború nemzetközi szponzorainak listájáról, Magyarország nem járul hozzá az ukrajnai fegyverszállítás semmilyen további európai uniós finanszírozásához. Kérdés, hogy mit lép a kormány az ügynökség döntésére.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk