India külügyminisztere visszaszólt Sorosnak

  • narancs.hu
  • 2023. február 18.

Külpol

Soros: India miniszterelnöke nem demokrata. Subrahmanyam Jaishankar: Soros öreg, gazdag, nagyképű és veszélyes.

Beszédet mondott Soros György magyar származású amerikai üzletember csütörtökön a Müncheni Biztonsági Konferencián. Kínáról, Oroszországról, a nyílt és zárt társadalmak közötti ellentétekről beszélt – és kitért Indiára is. 

A Telex írása szerint azt mondta, India érdekes eset, mert demokrácia, de a miniszterelnök, Narenda Modi nem demokrata, és szerinte felemelkedésében fontos szerepet játszott, hogy az ország muszlim lakói ellen hangolta a közvéleményt. Soros furcsállta, hogy miközben India tagja annak a négyesnek, amelybe Ausztrália, az Egyesült Államok és Japán tartozik, közben nagyon sok orosz olajat vásárol, és sok pénzt keres ezen.

India külügyminisztere, Subrahmanyam Jaishankar egy Sydney-i konferencián pedig azt mondta a Reusters tudósítása szerint, a demokratikus világnak szüksége van a demokráciáról szóló vitára, de szerinte Soros György „öreg, gazdag, nagyképű és veszélyes. Mert az történik, hogy az ilyen emberek, az ilyen nézetek és az ilyen szervezetek valójában komoly erőforrásokat fektetnek a narratívák alakításába” – mondta a külügyminiszter. Emlékeztetett, hogy az indiaiak döntötték el, milyen vezetést szeretnének, ez az ország megélte a gyarmatosítást, és tapasztalta, mi történik, ha kívülről avatkoznak be az életébe.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk