Ingyen ajánlott fel koronavírus elleni vakcinákat Kínának az EU

  • narancs.hu
  • 2023. január 3.

Külpol

Kína egyelőre nem reagált az ajánlatra.

Az Európai Unió ingyen koronavírus elleni vakcinákat ajánlott fel Kínának, miután az országban az enyhítések következtében drasztikusan megugrottak az esetszámok – írja a Reuters értesüléseire hivatkozva a 24.hu

Egy uniós szóvivő kedden elmondta: Kína egyelőre még nem reagált az ajánlatra. Emellett az sem tisztázott, pontosan milyen vakcinából és hány darabra szól a felajánlás.

A kínai külügyminisztérium szóvivője, Mao Ning kitért a válaszadás elől, amikor az EU-s ajánlatról kérdezték, és arról beszélt, hogy a beoltottak aránya emelkedi az országban, a készletek pedig elegendőek.

Peking egyébéként nemrég elítélte, hogy több mint egytucatnyi ország negatív koronavírusteszthez kötötte a beutazást a Kínából érkezők számára. Mao Ning kijelentette: Peking a „viszonosság elvének megfelelően ellenlépéseket fog tenni”.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk