Kényszerétkeztetéssel fenyegetik a börtönben Navalnijt

  • narancs.hu
  • 2021.04.12 19:04

Külpol

Az ellenzéki aktivista 15 kilót fogyott.

Kényszerétkeztetéssel fenyegeti börtönének személyzete Alekszej Navalnijt - közölték az orosz ellenzéki aktivista szövetségesei hétfőn, hozzátéve, hogy a férfi már 15 kilót fogyott bezárása óta – írja a Reuters.

Navalnij még márciusban jelentette be, éhségsztrájkba kezd, így tiltakozva az ellen, hogy a börtönben megtagadták tőle az orvosi ellátást. Az aktivista az éhségsztrájk bejelentésekor arról is írt posztjában, hogy a raboknak nincs más lehetősége, mint éhségsztrájkba kezdeni, ugyanis sem gyógyszert, sem orvosi ellátást nem kap, a gerincfájdalmai pedig átterjedtek a lábaira. Azt írta, aludni is alig tud, mert éjszakánként nyolcszor tartanak ébresztőt. 

A börtön személyzete azt állítja, ez nem igaz, és ők ajánlottak kezelést Navalnijnak, de az megtagadta, és közölte, hogy egy általa választott orvost szeretne, aki nem az intézmény személyzetéhez tartozik. Egy ideig a börtönklinikán feküdt, de az elmúlt napokban távozhatott onnan.

Neked ajánljuk

Lehet, hogy végleg leáldozott a Golden Globe-nak

  • Gábor Áron

Korrupció, bennfentesség, rasszizmus és szexizmus – a Golden Globe-ot odaítélő szervezetet érő vádak miatt úgy néz ki, jövőre elmarad a díjátadó tévés közvetítése, ezzel pedig maga a díj is eltűnhet a süllyesztőben.