Kovács Zoltán: szánalmas ostobaságokat állít a New York Times
oVlktkpTURBXy9lMDg3MzUxYjA5YWE2ZWU5M2YxZjc2NDQ3ZDlhNGM3Mi5qcGeRlQLNAmwAwsM.jpeg

Kovács Zoltán: szánalmas ostobaságokat állít a New York Times

  • narancs.hu
  • 2018. december 27.

Külpol

A Magyar Időkben teszik helyre a New York Timest.

A felszínen Magyarország demokrácia. De mi van a felszín alatt? — Ezzel a címmel közölt cikket a New York Times karácsonyi lapszámában, ami arról szól, vajon hogyan lehetne definiálni ennek a sajátos rendszernek a jellegzetességeit: egy új típusú autokráciáról, egy régi típusú egypártrendszerről vagy valami másról van szó.

A hosszú cikkben szó esik a CEU-ügyről, a decemberi tüntetésekről, az állami média propagandára hasonlító működéséről, és a bíróságokról.

Ez persze nem tetszett a kormánynak, így Kovács Zoltán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára a méltán híres Magyar Időkhöz szaladt, hogy az ünnepek elmúltjával helyre tegye az amerikai lapocskát.

„Az elmúlt nyolc évben már megszokott módon újra szánalmas ostobaságokat harsog a New York Times Magyarországgal és a miniszterelnökkel kapcsolatban“, állt ki főnöke mellett Kovács. Az sem tetszett neki, hogy a lap szélsőjobboldali ikonnak nevezte Orbán Viktort, vagy hogy azt írták, a CEU elüldözése a tudományos szabadság elleni támadás.

Kovács Zoltán arra már nem vette a fáradtságot, hogy tételesen, érvekkel cáfolja a lap állításait, de december végén ez talán nem is várható el a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárától, még akkor sem, ha ő maga is a CEU-n szerzett diplomát.

Figyelmébe ajánljuk