Külügyi szóvivő: Álhír a vétó

  • narancs.hu
  • 2024. július 31.

Külpol

Még tanulmányozzák a kérdést.

Cáfolja a Politico értesülését Paczolay Máté külügyi szóvivő: „Álhír, hogy Magyarország megvétózta volna a nyilatkozatot. Megvártuk a Venezuelából beérkező jelentéseket, majd azok tanulmányozása után csatlakoztunk az Európai Unió közös állásfoglalásához” – közölte a szóvivő a 444-gyel.

Az amerikai székhelyi politikai lap arról írt, Magyarország megvétózta a vitatott venezuelai választási eredményeket bíráló közös EU-s nyilatkozatot, így azt két névtelen forrás szerint csak Josep Borrell, az EU külügyi a saját nevében adta ki. „A már kihirdetett választási eredményeket nem lehet elismerni” – mondta Borrell, aki azt követelte Nicolas Madurótól, hogy bizonyítsa átláthatóan a választásai eredményeket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk