Lázár János arra kérte a szerbeket, szavazzanak le a kormányra

  • narancs.hu
  • 2023. november 28.

Külpol

A miniszter Palicsra ment vonattal, majd virágnyelven jelezte, szeretné, ha decemberben megfelelően szavaznának az országban.

Lázár János a szerbiai Palicson arra kérte a szerb választókat, hogy a december 17-i előrehozott választáson a mostani kormányt, és a magyar kormány „politikai barátait” támogassák. Az építési és közlekedési miniszter kedden a nyolc év után újraindult Szeged-Szabadka vonal miatt utazott oda, a reggel induló vonaton ő maga is ott ült.

A MTI beszámolója szerint Goran Vesic szerb közlekedési miniszterrel és a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót a politikus, ahol azt mondta: ma azt mondhatjuk, hogy mi, szerbek és magyarok összetartozunk, Szerbia és Magyarország összetartozik, ez az összetartozás vasútvonala és az összetartozás szimbóluma.

Lázár megköszönte Goran Vesic szerb közlekedési miniszternek, a szerb kormánynak és a szerb köztársasági elnöknek a vasútvonal helyreállításában nyújtott segítséget. Külön kiemelte, hogy a vasútvonal fejlesztése nem valósulhatott volna meg a Vajdasági Magyar Szövetség közelmúltban elhunyt elnöke, Pásztor István közbenjárása nélkül.

„Magyarországnak az az ambiciózus célja, hogy ő legyen Szerbia nyugati kapuja, ebben pedig a legjobb szövetségesre talált a szerb közlekedési miniszterben, a szerb kormányban és a politikai barátainkban” – folytatta a miniszter, majd ezután arra kérte a szerbiai választópolgárokat, hogy a december 17-i előrehozott választáson tegyék lehetővé, hogy az együttműködést folytatni tudják.

A kijelentés már csak azért érdekes, mert ugyanezen a napon épp az Országgyűlésben vitáztak a képviselők arról a szuverenitásvédelminek mondott törvénycsomagról, amit a Lázár János által is képviselt kormány azért szeretne megszavazni, hogy külföldről ne szólhassanak bele a magyar választásokba és ne befolyásolhassák a magyar embereket. Ezek szerint ha a magyar kormány befolyásol kicsit Szerbiában, az egész más.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk