Manfred Weber köszöni, nem kér a Fidesz szavazataiból

  • narancs.hu
  • 2019. március 30.

Külpol

Ha a Fidesz szavazatain múlna, nem vállalná az Európai Bizottság elnöki posztját. Varga Judit államtitkár szerint Weber ezzel a magyarokat sérti meg.

Tegnap este a német közszolgálati televízió egyik adásában Manfred Weber arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha a populista Fidesz szavazataival szerezné meg a Európai Bizottság elnöki székét, azt válaszolta, hogy akkor inkább el sem fogadná a megbízatást. „Ha Európa jövőjéről van szó, akkor világossá akarom tenni, hogy a közép a domináns. Nem a baloldali szélsőségek, a kommunisták, és nem a jobboldali szélsőségek, a nacionalisták” – idézi Weber szavait a 444.hu.

Varga Judit a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerint ezzel Weber vérig sértette a magyarokat. "Az ilyen nyilatkozat megengedhetetlen. Manfred Weber vérig sértette a magyar választókat, akik Európa többi polgárához hasonlóan egy demokratikus választás során fognak képviselőket küldeni az Európai Parlamentbe" – írja az államtitkár Facebook-oldalán, aki úgy véli, ezzel ismét bebizonyosodott, hogy Weber a bevándorláspárti baloldal túszává vált.

Figyelmébe ajánljuk