Már öt halálos áldozata van a capitoliumi zavargásoknak

  • narancs.hu
  • 2021.01.08 09:00

Külpol

Elhunyt egy rendőr. A  Capitolium rendőrségének vezetője beadta lemondását.

Helyi idő szerint csütörtök este meghalt egy rendőr, aki a szerda este óta tartó zavargásokban sérült meg - írj a hvg.hu.

A capitoliumi rendőrség honlapján megjelent közlemény alapján Brian D. Sidnick a capitoliumi rendőrség tagja volt, 2008 óta.  Sidnick a tüntetőkkel való összecsapás során sérült meg, kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. Jelenleg még vizsgálják, pontosan mi okozta a rendőr halálát. 

Sidnick a zavargások ötödik halálos áldozata. Az első elhunyt egy középkorű, a tüntetésen részt vevő nő volt, aki még a zavargások első napján vesztette életét. Később még három halálesetet jelentettek, azt azonban nem tudni, hogy mi okozta pontosan a két férfi és egy nő halálát.

Az AP hírügynökség emellett közzé tette, hogy lemond tisztéről a Capitolium rendőrségének főnöke, Steven Sund január 16-i hatállyal a kongresszus épületének szerdai ostroma, illetve annak sikertelen megakadályozása miatt.

Az amerikai hírügynökség értesülése szerint Sund már megírta lemondólevelét. A lépésre Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke szólította fel, de többek közt a Capitolium rendőri szakszervezetének vezetője is szorgalmazta, hogy Sund lemondjon.

 

Neked ajánljuk