Trump végre kimondta, rendezetten átadja a hatalmat

  • narancs.hu
  • 2021. január 8.

Külpol

Letelt a büntetése a Twitteren, úgyhogy gyorsan bejelentette, hogy elítéli az erőszakot.

Donald Trump az előző napok és a capitoliumi tüntetők hergelése után visszatért a Twitterre és egy gyors kommunikációs pálfordulást követve bejelentette: mostantól arra koncentál majd, hogy "zökkenőmentesen és rendezetten" adja át a hatalmat.

A 12 órás letiltás után a Twitteren megjelentetett videóban elítélte az erőszakot és a Capitoliumot megostromlókról kijelentette, hogy "nem a mi országunkat képviselik”, és „tetteikért meg fognak fizetni”.

Hozzátette, hogy a választás eredményét hitelesítette a Kongresszus, január 20-án pedig az új adminisztrációt beiktatják, így most mindenkinek meg kell nyugodnia, mert „ez a megbocsájtás és a gyógyulás pillanata”.

A nagy közösségi oldalak egyébként mind szankcionálták Trump megelőző megszólalásait. A Facebook, a Youtube és a Twitter is lépett,  elérhetetlenné tették Trump tüntetéskor elhangzott beszédének videóit, ezt tette most a TikTok is, írja a hvg.hu. A TikTok szóvivője kijelentette ugyanis, hogy nincs helye az oldalon sem a gyűlöletkeltő tartalmaknak, sem a félretájékoztatásnak.