Megérkezett Orbán Kínába

  • narancs.hu
  • 2023. október 15.

Külpol

Putyinnal is találkozhat.

Vasárnap Kínába utazott Orbán Viktor, ahol részt vesz az "Egy övezet, egy út" fórum harmadik csúcstalálkozóján, valamint hivatalos tárgyalásokat folytat Kína vezetőivel – tájékoztatta miniszterelnöki sajtóiroda az MTI-t. 

Orbán Viktor a kínai gazdasági kezdeményezés előző két csúcstalálkozóján – 2017-ben és 2019-ben – is részt vett és felszólalt. "Magyarország a jövőben is része kíván maradni a nagy távlatokat rejtő együttműködésnek" – olvasható a sajtófőnök közleményében.

Mint írja, Kína Magyarország kilencedik legjelentősebb kereskedelmi partnere, 2023-ban pedig ismét Kína lett hazánk legnagyobb külföldi közvetlen befektetője. Orbán Viktor Pekingben kétoldalú tárgyalásokat is folytat; elsőként Li Csiang miniszterelnökkel majd Hszi Csin-ping államfővel. Programja során találkozik a legnagyobb kínai vállalatok és bankok vezetőivel is.

A Politico úgy tudja, a magyar kormányfő lesz a rendezvény egyetlen uniós vezetője. A hírek szerint az eseményen Vlagyimir Putyin orosz elnök is részt vesz.  Az RTL megkérdezte Orbán Viktor sajtófőnökét, Havasi Bertalant, lesz-e Putyin-Orbán találkozó, az esti híradóig nem kaptak választ.

Mindeközben a kínai állami tévé "hangulatos propagandavideót" közölt a sikeres magyar-kínai gazdasági együttműködésről – vette észre a 444.hu.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk