Megérkeztek az első élelmiszersegélyek Gázába

Külpol

Az Egyesült Államok légi úton szállított élelmiszercsomagokat a blokád alatt lévő területre.

Az Egyesült Államok légi úton megkezdte élelmiszer-szállítmányok eljuttatását a Gázai övezetbe – jelentette a CNN és az NBC amerikai hírtelevízió kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva. Az amerikai légierő három katonai szállítógépe 66 csomagot dobott le, benne mintegy 38 ezer adag élelmiszerrel, írja az MTI.

Joe Biden amerikai elnök pénteken jelentette be, hogy az amerikai hadsereg repülőgépekről fog élelmiszersegélyt ledobni az elkövetkező napokban a Gázai övezetben. John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője szerint a légi úton segélyezésre azért van szükség, hogy biztonságosan eljuttathassák a humanitárius segítséget a rászorulóknak.

Csütörtökön Gázavárosban segélyosztás közben 115 ember halt meg, és több százan megsebesültek a Hamász vezette egészségügyi minisztérium adatai szerint. A Hamász és Izrael között október 7. óta tartó háború során Izrael blokád alá vette Gázát, így csak Egyiptomból, a rafahi átkelőn, illetve az izraeli Kerem Salomnál érkeznek segélyszállítmányok. Az ENSZ szerint a 2,3 millió gázai lakos negyede egyetlen lépésnyire van az éhínségtől.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk