Meghalt a fronton a 22 éves ukrán labdarúgó, aki otthagyta lengyel csapatát, hogy harcoljon

  • narancs.hu
  • 2023. június 4.

Külpol

Kijevet is támadták vasárnapra virradóra, de a légvédelem jól működött

Meghalt a háborúban Mikola Zsidkov 22 éves ukrán labdarúgó, aki a lengyel „Wegrzcanka” futballklubban focizott, de tavaly ősszel visszatért Ukrajnába, hogy a hazája védelmében harcoljon. „Legyen örökkévaló ennek a hősnek az emléke. Dicsőség a Hősöknek!” – olvasható az ukrán védelmi minisztérium Twitter-bejegyzésében, amit a Telex idéz.

Szombaton Zelenszkij ukrán elnök egy videót osztott meg arról, hogy túlélők után kutatnak egy emeletes épület romjai között, amelyet orosz rakátatámadás ért – számolt be a Telex BBC-re hivatkozva. A Kyev Indepedent vasárnap reggel azt közölte: egy kétéves gyerek meghalt, 22-en pedig megsérültek a Dnyipro közelében fekvő Pidhorodne városában. Korábban Szerhij Lihak kormányzó arról számolt be, hogy öt gyerek sérült meg, hárman súlyos állapotban kerültek kórházba.

Kijevet is támadták vasárnapra virradóra, de a légvédelem jól működött, egyetlen rakéta sem csapódott be a főváros utcáira. Ukrajna egészére légiriadót rendeltek el. Oroszország nem kommentálta a legutóbbi eseményeket. Az ország északi részén fekvő Szumiban 87 robbanást jegyeztek fel. Ugyancsak robbanások voltak az oroszok által megszállt Bergyanszkban és Melitopolban is – írja a Telex.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk