Nem bandaháború, családi vita: lövöldöztek Bécsben

  • narancs.hu
  • 2023. október 8.

Külpol

Négy ember megsebesült, négyet letartóztattak.

Bécs-Floridsdorfban fegyverek dördültek szombaton későn este, négy embert lőtt és szúrt sérülésekkel vittek kórházba – tudósított a Kronen Zeitung.

A hírek eredetileg arról szóltak, két rivális csoport csapott össze, de ezt a rendőrség nem erősítette meg. A mostani információk szerint egy családi vita fajult odáig, hogy a felek kést, lőfegyvert rántottak. A rendőrök lezárták a környéket, és arra kérték az embereket, ne menjenek az utcára.

A rendőrség úgy tájékoztatott, hogy a gyanúsítottak egy fekete Mercedessel és egy piros elektromos autóval menekültek el. Az autókat később megtalálták, lefoglalták, és négy embert gyanúsítottként letartóztattak. 

A feltételezett elkövetők mind osztrák állampolgárok, a négy sérült viszont bosnyák.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.