Terrorista végzett az izraeli hadsereg magas rangú tisztjével

  • 2023. október 8.

Külpol

A dandárparancsnok az eddigi legmagasabb rangú áldozata a szombat óta dúló palesztin–izraeli harcoknak.

Terroristák ölték meg a 42 éves Jonathan Steinberg ezredest a Gázai övezet határához közel szombat este, miközben a férfi az összecsapások irányába tartott – közölte az izraeli hadsereg. A Nahal gyalogsági dandár parancsnoka volt a szombat óta tartó harcok legmagasabb rangú ismert áldozata – írja a 444.hu a Time of Israel híre nyomán..

Fotó: Twitter/IDF

A közlemény szerint

Steinberg a Kerem Shalom térségbe tartott, ahol csapata harcolt a Hamász terroristáival,

mikor végzetére összetalálkozott egy terroristával.

A Hamász iszlamista szervezet szombaton indított háborút Izrael ellen a Gázai övezetből, mire Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök bosszút ígért. A Hamász fegyveresei szombaton izraeli településeken mészároltak civileket és ejtettek túszul több tucat izraelit. Sok izraeli fiatal éppen a sivatagban fesztiválozott, mikor megtámadták őket a Hamász fegyveresei. A több száz fiatal közül sokan nem élték túl.

Izrael Libanont is lövi, miután a Hezbollah libanoni radikális síita megtámadta a libanoni-izraeli határ térségében lévő vitatott szektorban található izraeli állásokat. A Hezbollah elmondása szerint ezzel szolidaritást vállalt az előző nap Izraelre támadó Hamász palesztin szervezettel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium 11 magyar állampolgárról tud a Gázai övezetben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk