Nem engedték be az új-zélandi kormányfőt egy túlzsúfolt kávézóba

  • narancs.hu
  • 2020. május 17.

Külpol

A szabály, az szabály.

Nem engedték be egy wellingtoni kávézóba Jacinda Ardern új-zélandi kormányfőt és élettársát szombaton, mivel a közösségi távolságtartás szabályai miatt a vendéglátóhely már zsúfolt volt.

Az új-zélandi kormány csütörtökön lazított a közösségi távolságtartás számos rendelkezésén, megnyitva a kávézókat, mozikat, bevásárlóközpontokat két hónappal az után, hogy a legszigorúbb intézkedéseket rendelték el a csendes-óceáni országban az újkoronavírus-járvány feltartóztatására.

A járvány kezeléséért hazájában nagy tisztelettel övezett Ardern és Clarke Gayford be akart térni reggelizni az új-zélandi főváros egyik kávézójába, ahol azonban közölték velük, hogy túlságosan tele vannak. Néhány perccel később, amikor egy asztal szabaddá vált, az egyik alkalmazott utánuk szaladt, és a pár visszatérhetett – adta hírül az új-zélandi média.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök.

Fotó: MTI/AP/NZ Herald/Mark Mitchell

 

Clarke Gayford magát hibáztatta Facebook-bejegyzésében, mondván ő a felelős a történtekért, mivel nem foglalt asztalt. „Nagyon kedves volt tőlük, hogy utánunk szaladtak, amikor lett szabad hely. A kiszolgálás A+-t érdemel” – írta. A kávézónál a várakozás a vírus elleni korlátozások miatt van. „A miniszterelnök azt tartja, hogy mindenki máshoz hasonlóan maga is vár” – közölte a miniszterelnöki sajtóiroda az új-zélandi közszolgálati televízióval.

Új-Zélandnak sikerült feltartóztatni a járvány terjedését még az előtt, hogy az nagy terhet rótt volna az ország egészségügyi ellátására. Vasárnapig 1149 igazolt fertőzöttet tartottak nyilván és 21 Covid-19 beteget.

MTI

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.