Orbán bízik benne, hogy hamarosan találkozhat Putyinnal

  • narancs.hu
  • 2020. június 13.

Külpol

Orbán levélben kereste fel Putyint.

Az Oroszországi Föderáció nemzeti ünnepe alkalmából írt levelet Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin államfőnek és Mihail Misusztyin miniszterelnöknek.

Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke közlése szerint Orbán Viktor az elnöknek címzett szövegben kiemelte: "az új koronavírus elleni küzdelem mindannyiunkat nehéz feladatok elé állít, azonban országaink sikeresen védekeztek az elmúlt hónapok során. Az Oroszországi Föderációval felépített kapcsolatoknak kormányom kiemelt jelentőséget tulajdonít. Örömömre szolgál, hogy az utóbbi években rendszeres párbeszéd és sokrétű együttműködés alakult ki közöttünk. Bízom benne, hogy hamarosan személyesen is folytathatjuk kétoldalú kapcsolataink fejlesztését."

Orbán Viktor biztosította Vlagyimir Putyint, hogy Magyarország a jövőben is mindent megtesz a két ország között kialakult jó kapcsolat és az eredményes gazdasági-kereskedelmi, kulturális, tudományos és oktatási együttműködés fejlesztése érdekében. (MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.