Orbán: csak jövőre szavaz a svédek és a finnek NATO-csatlakozásáról az Országgyűlés

  • 2022. november 24.

Külpol

Ezt a V4-találkozó után, a sajtótájékoztatón jelentette be a miniszterelnök.

2023 első parlamenti ülésén szavaznak Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról – jelentette be Orbán Viktor csütörtök délután Kassán, a V4-csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón – írja a Napunk szlovákiai magyar portál nyomán a 24.hu. Korábban a lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki úgy nyilatkozott, hogy a csúcson majd megsürgetik Orbánt, hogy gyorsan ratifikálja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. A magyar kormány korábban többször állította, hogy ezt még az idei üléseken szeretnék megtenni, de úgy látszik, ez mégsem így lesz.

 
Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján tartott közös sajtótájékoztatón 2022. november 24-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

 

Orbán úgy fogalmazott: "A svédek és a finnek Magyarország miatt egyetlen percet sem vesztettek el eddig", és nem is fognak, Magyarország biztosan meg fogja adni a csatlakozásukhoz szükséges támogatást. Valójában a NATO 30 tagjából 28 már aláírta a szerződéseket: Magyarország mellett csak Törökország nem ratifikálta még a két észak-európai ország csatlakozási kérelmét, pedig az MSZP már októberben napirendre tűzte a kérdést.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk