Orbán gratulált az azeri elnöknek Hegyi-Karabah elfoglalásához

  • narancs.hu
  • 2023. november 3.

Külpol

Erdogannak kifejezte a „magyar emberek tiszteletét”. 

Orbán Viktor kifejezte a „magyar emberek tiszteletét” Recep Tayyip Erdoğan török elnöknek Török Köztársaság megalapításának 100. évfordulója alkalmából a Türk Tanács asztanai ülésén – írja a 444.hu

„Mi magyarok tudjuk, hogy milyen fantasztikus teljesítmény volt ez száz évvel ezelőt Törökország részéről, amire sajnálatos módon mi magyarok nem voltunk képesek” – mondta Orbán utalva arra, hogy az első világháború után a függetlenségi háborúval a törököknek sikerült elérniük az 1920-as sèvres-i békeszerződés revízióját.

Orbán sok sikert kívánt Ilham Alijev azeri elnöknek a „térség stabilizálása érdekében végzett munkájához”. Majd sok sikert kívánt „karabahi újjáépítési munkálatokhoz is”. 

„Gratulálunk, mélyen tisztelt elnök úr”

– fogalmazott. 

 
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és lham Alijev azeri elnök (j) a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján Asztanában 2023. november 3-án.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

A lap felidézi, Örményország és Azerbajdzsán három évtizede áll konfliktusban a Hegyi-Karabah régió miatt. Szeptemberben az azeri hadsereg offenzívát indított a keresztény örmények lakta terület ellen, több tucatnyian meghaltak a harcokban, civilek is. Azerbajdzsán egy nap alatt elfoglalta a fővárost, Sztepanakertet. Mintegy 120 ezer örmény élt az enklávéban, szeptember végére szinte mindegyikük elmeneküllt. Az Európai Unió közös nyilatkozatban akarta elítélni Azerbajdzsánt, amihez a magyar kormány nem járult hozzá. 

A konfliktussal többször is foglalkozott részletesen a Magyar Narancs. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.