Orbán gratulált Ficónak

  • narancs.hu
  • 2023. október 1.

Külpol

„Találd ki, ki jött vissza!” – írta az X-en a miniszterelnök.

A tegnap rendezett szlovákiai parlamenti választáson a közvéleménykutatások alapján várt eredménynél lényegesen jobban szerepelt a Smer, Robert Fico pártja. Szinte teljes feldolgozottságnál a voksok 23,6 százalékát a visszatérő elnökre adták le.

Ahogy korábban írtuk, Ficóra fogadott Orbán Viktor is. A magyar köztévé két „exkluzív” interjút is készített a jelölttel, az egyiket már a kampánycsendben. Szijjártó Péter ugyancsak a Smer vezetőjével tartott közös sajtótájékoztatót, a Fideszt tehát nem zavarta, hogy évekkel korábban Ficóék magyarellenes politikát folytattak.

„Találd ki, ki jött vissza! Gratulálunk Robert Ficónak a szlovák parlamenti választáson aratott elvitathatatlan győzelméhez. Mindig jó egy hazafival együtt dolgozni. Várom a folytatást!” – írta Orbán a korábban Twitterként ismert X-en.

A magyar párt, a Szövetség nem érte el a parlamenti küszöböt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk