Orbán német üzletembereknek ad elő Berlinben, Leslie Mandoki lesz a kísérete

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 10., 09:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Utóbbit a Blikk állítja, előbbit Havasi Bertalan is.

Szerdán Berlinben, az Axel Springer székházában megrendezett gazdasági csúcstalálkozón mond beszédet Orbán Viktor, a téma a Blikk szerint — micsoda meglepetés! — az EU bevándorláspolitikája mellett az lesz, hogy Európának meg kell tartania a keresztény gyökereit. A lap információját a miniszterelnök sajtófőnöke is megerősítette.

Na, ki fogja ebben az illusztris társaságban kalauzolni Orbánt? A Blikk infója szerint Leslie Mandoki, vagyis Mándoki László zenész, a miniszterelnök régi cimborája.

Orbán a múlt heti bajorországi látogatásán is találkozott Mandokival, sőt az ő irodájában adott interjút a Bildnek, Mandoki lakásán pedig egy informális talákozón cserélt eszmét „a német gazdasági és szellemi elit számos kiválósága“, nyilván Orbánnal együtt.

false

 

Fotó: Bankó Gábor

Az ilyen összejöveteleken központi téma Hegel, legalábbis Mandoki erről beszélt korábban a Narancsnak:

Ezeken az estéken legfelsőbb szintű politikai döntéshozók, média-véleményformálók, gazdasági vezetők és persze művészek jönnek össze. De ezek személyes és nagyon bensőséges esték, ezekről nem készül fotó, szigorúan bizalmas a vendéglista. Ezeket az összejöveteleket a művészet uralja és a szabadelvűség. Zenélünk és olvassuk a klasszikusokat. Mindig van egy téma: Hegel vagy…

MN: …Kant és Schopenhauer – két filozófus, akikről a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjúja szerint szívesen diskurál Orbán Viktorral is.

ML: A magyar miniszterelnök nagyon művelt és érdeklődő ember, nagyon kellemesen lehet vele a filozófiáról és a művészetekről is beszélgetni.

Arra a felvetésre, hogy Mandoki kapocsként funkcionál a német és a magya politika, Fidesz és a CSU között, Mandoki így válaszolt: "ha Németországban játszom, ott van a fél bajor és a fél szövetségi kormány. Engem szoros baráti kapcsolat köt ezekhez a politikusokhoz, ha idejük engedi, más külföldi koncertjeimre is eljönnek."

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 10., 09:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Leslie Mándoki
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  tiszapolgári
  2018. január 10., szerda 21:02
  Mit néz ez a Leslie,
  Csak nem a Viktort lesi-e?
 2. 2
  Cheyenne
  2018. január 10., szerda 15:37
  Mandoki meg Orbán amikor a Kant-Hegel-Schopenhauer bermudaháromszögbe téved, kábé olyan lehet, mint mikor Smittpalit megkérdezték, hogy miből szerezte a doktoriját. A válasza: Filozófiatörténetből..
  Szóval, a fenti háromszögben, amikor már nincs remény, s a pesszimizmus sötét akarata seggbe kúrna, felbukkan a mi Skicc Plagink, és tart egy tornaórát Orbánnak..
 3. 1
  Valakicske
  2018. január 10., szerda 14:46
  :-DDD

  A dzsin-dzsin-dzsingiszkán és Kant, meg Hegel.
  Hát hogyne.
  :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

best of Narancs