Orbán Viktor az osztrák alkancellár lemondásáról: „A magyar kormány nem foglalkozik üzleti kérdésekkel”

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. május 18.

Külpol

Illetve médiatulajdonosok döntéseivel sem!

„Strache alkancellár lemondását osztrák belügynek tartjuk, így a kormány nem kívánja kommentálni. Azt pedig több alkalommal világossá tettük, hogy a magyar kormány nem foglalkozik üzleti kérdésekkel, így a médiatulajdonosok döntéseivel sem” - válaszolta az Index megkeresésére Havasi Bertalan helyettes államtitkár, Orván Viktor sajtófőnöke.

Az év legnagyobb osztrák politikai botránya, hogy Heinz-Christian Strache még 2017-ben Ibizán orosz oligarchákkal üzletelt, amiről videófelvétel készült. A korrupciógyanú miatt az alkancellár lemondott:

Az osztrák alkancellár arról tárgyalt, hogy egy orosz oligarcha megvegye neki a legnagyobb napilapot

Videó készült a tárgyalásról. A legnagyobb osztrák napilapon keresztül a választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a 2017-es ausztriai parlamenti választás előtt egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek - jelentette péntek este a Der Spiegel című német hírmagazin és a Süddeutsche Zeitung című lap egy titokban készített videofelvételre hivatkozva.

Figyelmébe ajánljuk