Orosz rakétatámadás érte a kijevi német konzulátust

  • narancs.hu
  • 2022. október 10.

Külpol

Az irodát a kiterjedt orosz támadás során érte találat. Az épületet a háború kitörése óta nem használják.

A kijevi német konzulátusnak otthont adó épületet orosz rakétacsapások érték – közölte hétfőn a német külügyminisztérium. A minisztérium hozzátette, az épületet a háború kitörése óta nem használják – írja az Independent.

A német védelmi minisztérium közölte, hogy Németország hamarosan négy IRIS-T SLM légvédelmi rendszert szállít Ukrajnának, az elsőt napokon belül, jövőre pedig még továbbiakat – közölte hétfőn Christine Lambrecht.

A Kijevre és sok más városra kiújult rakétatűz megmutatja, mennyire fontos Ukrajna légvédelmi rendszerekkel való gyors ellátása – hangsúlyozta Lambrecht.

Oroszország rakétákkal és drónokkal történő támadásai különösen a polgári lakosságot terrorizálják. Ezért most elsőroban légvéfdelmi rendszerekkel nyújtunk támogatást.

Több hónap szünet után hétfő reggel, helyi idő szerint 8 óra körül robbanások történtek Kijev belvárosában. Az ukrán hadsereg szerint Oroszország 75 rakétával támadta hétfő reggel Ukrajna területét.

(A lead-kép illusztráció. Megsérült épületek Kijevben 2022. október 10-én, miután az orosz erők rakétatámadást intéztek az ukrán főváros ellen. Legalább nyolc ember életét vesztette, 24 pedig megsebesült. Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk