A demokrata alelnökjelölt egy kalap alá vette Putyint és Orbánt

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 7.

Külpol

Mindkettőt diktátornak tartja.

Már csak annyiban is látszik, hogy a két amerikai alelnökjelölt mennyire kevés dologban osztozik, hogy mit gondolnak Orbánról - jegyzi meg a Politico.

Trump alelnökjelöltje, J. D. Vance korábban példaképnek nevezte Orbánt, mert végrehajtja a woke-ellenesség programját („de-woke-ification”). Az oktatásban pedig különösen követendőnek tartotta a magyar kormányfőt, mert itthon nem taníthatják a „kritikus fajelméletet” (critical race theory).

Ezzel szemben az új demokrata alelnökjelölt, a minnesotai Tim Walz egy, a Fox Newsnak adott interjúban úgy fogalmazott: „Olyan külpolitikát tartunk jónak, ami tiszteli a szövetségeseinket, és nem dörgölőzik olyan diktátorokhoz, mint Putyin és Orbán.”

Joe Biden korábban úgy fogalmazott egy márciusi nyilatkozatában, Orbán „nem hiszi, hogy a demokrácia működik, diktatúrát vár”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk