Oroszországban 70 évre emelték a mozgósíthatóság felső korhatárát

  • narancs.hu
  • 2023. július 31.

Külpol

A sorkötelezettség felső korhatárát is kitolták.

A brit védelmi minisztérium napi összefoglalója szerint több olyan jogszabályt is hoztak az utóbbi hetekben az orosz hatóságok, amelyek lehetővé teszik, hogy minél többeket, minél gyorsabban tudjanak besorozni az orosz hadseregbe – vette észre a hvg.hu.

A jelentés szerint a Duma július közepén 27-ről 30 évre növelte a sorkötelesség felső korhatárát, miközben érintetlenül hagyta az alsót, ami 18 év. Bár sorkatonák jelenleg nem állomásoznak Ukrajnában, a frissen bevonultatott újoncok az Oroszországban szolgáló hivatásos és a mozgósított állomány feladatait képesek lesznek átvenni annak érdekében, hogy utóbbiakat át lehessen vezényelni a frontra.

Július 24-én Putyin olyan törvényt is szentesített, ami 70 évre emeli a tartalékosok mozgósíthatóságának felső korhatárát.

Ez feltehetően a tapasztalt tisztek hiánya miatt vált szükségessé, ugyanis a lépés az idősebb tiszti állomány mozgósítását célozhatja. A mozgósíthatóság korhatárának kitolása, az orosz területek elleni ukrán dróntámadások, illetve a Wagner lázadása után egyre lehetetlenebbnek tűnik Moszkva azon törekvése, hogy távol tartsa az orosz társadalmat a háború valóságától.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk