„Problémásak Orbán válaszai” - állítja a néppárti bölcsek vezetője

  • narancs.hu
  • 2019. június 17.

Külpol

„Nem igazán meggyőzőek.”

Az Európai Néppárt  (EPP) háromfős bölcsek tanácsának a vezetője, Herman van Rompuy azt mondta egy belga televízióban a magyar miniszterelnök leveléről: „ha barátilag fogalmazok, akkor a válaszok nem voltak igazán meggyőzőek, ha kevésbé barátilag fogalmazok, akkor problematikusak” - írta meg az Euronews.

A testületet azért állította fel az EPP, hogy a magyar kormány párt, a Fidesz tevékenységét vizsgálja. Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, a közelmúltban a magyar miniszterelnök levelet küldött a három politikusonak, amelyben leszögezte, a magyar jogszabályok megfelelnek az uniós jognak, a bíróságok, és a sajtó független.

A Népszava megszerezte Orbán levelét, amit a bölcseknek írt

OV, a neves science-fiction szerző egy párhuzamos valóságot fest le: a CEU önként távozott, a korrupció megoldva. Valamikor réges-régen, pontosabban ez év márciusában, amikor az Európai Néppártban felfüggesztették a Fidesz tagságát, az EPP létrehozta a „bölcsek tanácsát", azzal a céllal, hogy a belga Herman van Rompuy, a német Hans-Gert Pöttering és az osztrák Wolfgang Schüssel alkotta politikus-trió értékelje a magyar kormánypárt tevékenységét, vajon az megfelel-e az EPP demokratikus értékeinek.

Figyelmébe ajánljuk