Putyin bejelentette, hogy elindul a márciusi elnökválasztáson

  • narancs.hu
  • 2023. december 8.

Külpol

A „közvélemény-kutatások” szerint jók az esélyei.

Vlagyimir Putyin hivatalban lévő orosz államfő pénteken bejelentette, hogy elindul a 2024-es elnökválasztáson – írja az MTI.

Putyin jelenlegi államfői mandátuma 2024. május 7-én jár le. Az orosz szövetségi parlement felsőháza a következő elnökválasztást március 17-te tűzte ki. A Központi Választási Bizottság a korábbi, egyéb szintű voksolások tapasztalataira hivatkozva úgy döntött, hogy az elnökválasztás jövőre háromnapos esemény lesz.

A 2020-ban elfogadott alkotmánymódosítás értelmében a hivatalban lévő államfő a korábbi ciklusok figyelembevétele nélkül indulhat újra a legmagasabb tisztségért.

Ezúttal tehát már nem érvényesül az az alkotmányos korlátozás, amely megtiltja, hogy egy elnököt két egymást követő ciklusnál hosszabb időre válasszanak meg.

Az állami Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ (VCIOM) legutóbbi „felmérése” szerint az oroszok 78,5 százaléka bízik meg Putyinban, a tevékenységét pedig 75,8 százalék helyesli. A szintén állami finanszírozású Közvélemény Alap (FOM) csütörtökön közölt felmérése szerint az oroszok 70 százaléka támogatja Putyin jelölését egy újabb ciklusra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk