Putyin „békeszeretőnek” és „felelősnek” minősítette saját politikájukat

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. okt. 11., 20:27
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Oroszország szerinte kiáll az államok szuverenitása és egyenlősége, valamint a belügyekbe való be nem avatkozás elve mellett.

Oroszország és Magyarország az együttműködés komoly potenciálját gyűjtötte össze - jelentette ki az orosz elnök azon a Kremlben megrendezett csütörtöki ceremónián, amelyen mások mellett Konkoly Norbert, Magyarország új moszkvai nagykövete átnyújtotta neki megbízólevelét.

Vlagyimir Putyin elmondta, hogy a két ország között politikai párbeszéd folyik és perspektivikus gazdasági projektek valósulnak meg, egyebek között az atomenergetikában.

Az orosz elnök azt is hangsúlyozta, hogy Oroszország külkapcsolataiban síkraszáll a belügyekbe való be nem avatkozás elve mellett és kategorikusan elutasítja a nemzetközi jog normáinak megkerülését az erődiktátum alkalmazását a nemzetközi színtéren.

Szavai szerint alapvető nemzeti érdeke az ország fejlődése szempontjából leginkább kedvező feltételek biztosítása és az oroszok életszínvonalának emelése. Putyin „békeszeretőnek” és „felelősnek” minősítette Oroszország politikáját. Mint mondta, hazája az ENSZ BT állandó tagjaként kiáll az olyan, a világszervezet alapokmányában rögzített elvek mellet, mint az államok szuverenitása és egyenlősége, valamint a belügyekbe való be nem avatkozás.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. okt. 11., 20:27
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Putyin
Oroszország
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2018. október 12., péntek 08:01
  "Oroszország kiáll a saját teljes és barátai orosz fennhatóság melletti korlátozott szuverenitása mellett, valamint, hogy a többiekkel azt teszünk, ami nekünk tetszik." - mondta eredetileg Putyin, de Leiter Jakab tolmácsolt.
 2. 2
  tiszapolgári
  2018. október 11., csütörtök 21:54
  Putyin politikája szerintem is békeszerelő és feleselős.
 3. 1
  Kovacs
  2018. október 11., csütörtök 20:43
  "Oroszország szerinte kiáll az államok szuverenitása és egyenlősége, valamint a belügyekbe való be nem avatkozás elve mellett."

  A Krím elfoglalása ártatlan orosz népművészeti hagyományjáték. Nyilván.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...