Reggeli kocogás közben lőtték le egy orosz tengeralattjáró volt parancsnokát

  • narancs.hu
  • 2023. július 11.

Külpol

Őt tartják felelősnek azért a Vinnicja elleni rakétatámadásért, amelyben 23 ukrán civil vesztette életét.

Reggeli kocogása közben egy ismeretlen bérgyilkos lelőtte az ukránok által háborús bűnösnek minősített Sztanyiszlav Rzsickij orosz katonatisztet, aki korábban egy Fekete-tengeren szolgáló tengeralattjáró parancsnoka volt – írja a Reuters értesülésire hivatkozva a hvg.hu.

A 42 éves Sztanyiszlav Rzsickijt hétfő reggel lőtték le a dél-oroszországi Krasznodorban, hol a helyi mozgósítási bizottság helyettes vezetője volt. Egy Ukrajna ellenségeit gyűjtő weboldal Rzsickij személyes adatait és lakcímét is közzétette, ő maga pedig egy appon keresztül osztotta meg a kocogási útvonalait, így nem volt nehéz lenyomozni. Egyesek szerint a merénylő is az alkalmazást használva választotta ki a helyszínt.

Sztanyiszlav Rzsickij korábban egy tengeralattjáró parancsnoka volt, és őt tartják felelősnek egy 2022 júliusában Vinnicja ellen intézett rakétatámadásért, amelyben 23 civil lelte halálát, köztük egy négyéves kislány is. Az ukrán weboldal adatbázisában szerepelt egyébként Alekszandr Dugin lánya, a tavaly augusztusban felrobbantott Darja Dugina és az idén áprilisban szintén pokolgéppel megölt Vladlen Tatarszkij hadiblogger is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk