Saját mikroblogot indított Donald Trump

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. május 5.

Külpol

Miután a Twitter és a Facebook is letiltotta.

Saját kommunikációs platformot indított kedden Donald Trump, hogy közvetlenül tudjon kommunikálni követőivel - írja az amerikai sajtó.

A platform a From the Desk of Donald J. Trump néven fut. A volt elnök bejegyzéseket, képeket és videókat tehet közzé rajta, amelyeket a követők megoszthatnak a Twitteren és a Facebookon, ahol letiltották Trump fiókjait. Az oldal azonban nem teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy maguk írjanak posztokat vagy hozzászóljanak Trump bejegyzéseihez.

Corey Lewandowski, Trump korábbi vezető kampánytanácsadója március végén jelentette be, hogy a volt amerikai elnök három-négy hónap múlva elindítja saját internetes közösségi oldalát. Lewandowski akkor az új platformot egy "interaktív kommunikációs eszközként" mutatta be, amelyen keresztül az emberek közvetlenül kommunikálhatnak majd Trumppal.

A Capitolium januári ostroma után több nagy közösségi oldal és videomegosztó is úgy döntött, hogy eltiltja a korábbi elnököt fiókjainak használatától. Döntéseiket azzal magyarázták, hogy Trump gyújtó hangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták a zavargásokat.

Az új kommunikációs platformot egy nappal azelőtt indította el Trump, hogy a Facebook közösségi oldal illetékes bizottsága bejelenti, véglegesen törlik-e a volt elnök korábban zárolt fiókjait.

A Twitter már februárban közölte, hogy végérvényesen eltiltotta a közösségi oldal használatától Donald Trumpot. A mikroblog-szolgáltató tulajdonosa, Jack Dorsey korábban saját oldalán közzétett üzenetében leszögezte: nem örül a döntésnek, amelyet gondos mérlegelés után hoztak meg. 

 

Neked ajánljuk