Sátrakba húzódott menekült embereket öltek meg az izraeli rakéták Rafahban

  • narancs.hu
  • 2024. május 29.

Külpol

Meghalt újabb legalább 37 ember az újabb légicsapás során.

Legalább 37 ember meghalt az izraeli légicsapások és lövések miatt a Gázai övezet déli részén található Rafah városa mellett

számolt be a történtekről róla az AP. A hírügynökség szerint a támadás ugyanabban a térségben történt, mint a vasárnapi tűz, amely egy plaesztin menekülttáborban ütött ki az izraeli támadásokat követően.

Az áldozatok többsége sátrakban húzta meg magát a szemtanúk és kórházi tisztviselők szerint.

Az izraeli hadsereg (IDF) tagadta, hogy a civilek számára fenntartott evakuációs zónát támadták volna. "Az elmúlt órák jelentéseivel ellentétben az IDF nem támadta meg az al-Mawasi-ban található humanitárius zónát"idézi a hadsereg közleményét a Reuters, amely egyelőre 21 halálos áldozatról ír.

Izrael május 6-án indította meg a támadását Rafah ellen, emiatt több mint egymillió embernek kellett tovább menekülnie a területről, hisz' a legtöbben már eleve az izraeli hadsereg támadásai elől menekültek a dél-gázai városba október óta, ahol csak menekülttáborok sátraiban tudták meghúzni magukat családjaikkal.

Izraeli-palesztin konfliktus

 
Palesztin családok menekülnek a Gázai övezet déli csücskében levő Rafahból
Fotó: MTI/EPA/Haiszam Imad

Az utóbbi napokban a hadsereg nem szólította távozásra a civileket, mégis légitámadást hajtottak végre a területen.

Az izraeli erők annak ellenére folytatták a napokban rafahi előrenyomulást, hogy a hágai Nemzetközi Bíróság elrendelte a hadművelet leállítását.  Az izraeli tankok a helyi szemtanúk szerint hétfőn már Rafah központját is elérték.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk