Szijjártó egyeztetett az orosz miniszterelnök-helyettessel, majd megnyugodott

  • narancs.hu
  • 2023. július 28.

Külpol

Kifújhatja magát a miniszter: biztosított az energia. 

„Tegnap délután Alekszander Novak orosz energetikáért felelős miniszterelnök-helyettessel telefonon áttekintettük az energiaszállítások helyzetét és megállapítottuk, hogy minden szempontból biztosítottak a feltételek ahhoz, hogy hazánk földgáz- és kőolajellátása zavartalanul folytatódjon, így nyugodtak lehetünk a téli felkészülés tekintetében is” – írja Szijjártó Péter a Facebookon. 

A miniszter tájékoztatása szerin Novak biztosította arról, hogy az orosz szállítók elkötelezettek a korábban megkötött hosszú távú szerződések teljesítése iránt.

„Mindeközben szintén jó hír, hogy a SOCAR-ral kötött szerződés értelmében az azeri energiavállalat megkezdte az első 50 millió köbméter gáz betárolását a magyar tárolókba” – fogalmaz a miniszter. 

Szijjártó Péter a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy nemzeti érdekünk az orosz együttműködés, továbbá elősegítené a békét, ha az oroszok indulhatnának az olimpián.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk