Szijjártó Péter valamiért nem reklámozza, hogy találkozott Navalnij özvegyével

  • narancs.hu
  • 2024. február 21.

Külpol

Az életmód-influenszerként is dolgozó külügyminiszter a Külügyek Tanácsán képviselte Magyarországot, de ez nem volt olyan fontos, mint az amerikaiak szidása.

Bár elérhető fotó és videó sincs az eseményről, a Magyar Hang szerint Szijjártó Péternek biztosan találkoznia kellett Alekszej Navalnij özvegyével, Julija Navalnajával hétfőn Brüsszelben, ugyanis Navalnaja részt vett az uniós külügyminiszterek tanácskozásán, ezen pedig Szijjártó képviselte a magyarokat.

„Azért vagyok itt, mert három nappal ezelőtt Vlagyimir Putyin megölte a férjemet, Alekszej Navalnijt. Megölte a hozzám legközelebb álló személyt, megölte a gyermekeim apját, megölte a szívem felét és a lelkem felét”

– mondta a találkozón Navaljana a lap információi szerint.

Főleg azért érdekes ez a felállás, mert Szijjártó a Külügyek Tanácsa után kétszer is találkozott a fideszmédiával, de itt szóba sem került Navalnij vagy Navalnij özvegye, csak az amerikai szenátusi delegációnak üzent, de szóba került Facebookján a háborús pszichózisban szenvedő EU is.

Ez azért furcsa, mert Szijjártó Péter különféle életmód-bloggereket és influenszereket megszégyenítő mennyiségben posztol Facebookra arról is, ha elmegy reggel futni, koncertre látogat vagy találkozik Dzsudzsák Balázzsal. Persze érdekes válogatási elvei vannak a külügyminiszternek: arról például semmit nem kommunikált, hogy mit keresnek magyar katonák és Orbán Viktor fia Csádban, de korábban simán csinált úgy, mintha vadul dolgozna, miközben Szíjj László jachtján nyaralt családilag.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk