A magyarok támogatják legkevésbé Ukrajnát egy uniós felmérés szerint

  • narancs.hu
  • 2024. február 21.

Külpol

12 országot vizsgáltak a háborúról alkotott véleményekkel kapcsolatban.

12 európai ország lakosait kérdezte az Európai Külpolitikai Tanács (ECFR) arról, mit gondolnak az orosz-ukrán háború lehetséges kimeneteléről. A felmérést az ukrán sereg avgyijivkai visszavonulása előtt készítették, de a többség így is elég borúlátó volt az ukrán esélyekkel kapcsolatban: a válaszadók csupán tíz százaléka gondolta, hogy Ukrajna meg tudja nyerni ezt a háborút, 20 százalék gondolta, hogy Oroszország, 37 százalék pedig kompromisszumos befejezésre számított.

 
Helyi lakosok nézik a füstölgő romokat, miután találat ért egy lakóházat Harkivban
Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov
 

Az ukránok győzelmében Görögország (két százalék) és Magyarország (négy százalék) hisz a legkevésbé. 31 százalék szerint támogatni kellene Ukrajnát a területei visszaszerzésében, 41 százalék viszont már tárgyalóasztalhoz ültetné az ukránokat.

Az ukrán területek visszaszerzését a svédek (50 százalék), portugálok (48 százalék) és lengyelek (47 százalék) támogatják a leginkább, a magyarok (16 százalék) és görögök (16 százalék) pedig a legkevésbé.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk