Szlovákia ideiglenesen határellenőrzést vezet be

  • narancs.hu
  • 2023. május 12.

Külpol

Egy Pozsonyban megrendezendő biztonságpolitikai konferencia miatt.

Szlovákia biztonsági okokra hivatkozva ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést május 24. és június 8. között a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőtereken – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Az említett időszakban kizárólag a a kijelölt határátkelőken lehet majd a határon átlépni. A szlovák hatóságok törekszenek arra, hogy az átkelőhelyeken a várakozási idő minimális legyen, olvasható a közleményben.

A rendőrség javasolja, hogy a Szlovákia területére belépők a határellenőrzési folyamat gyorsítása érdekében készítsék elő személyazonosító okmányaikat. 

Mint a 444 írja, az ideiglenes ellenőrzés bevezetését április végén jelentette be Pozsony, az intézkedést azzal indokolták, hogy a szlovák fővárosban rendezik május utolsó hétvégéjén a Globsec biztonságpolitikai konferenciát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk