Rendkívüli állapotot hirdettek Pozsonyban

  • narancs.hu
  • 2023. október 8.

Külpol

 A hatékonyabb segítségnyújtás érdekében döntött így a szlovák főváros vezetése.

Rendkívüli állapotot hirdettek a tranzitmigráció miatt Pozsonyban, írja az Új Szó nyomán a 24.hu. A szlovák főváros szóvivője, Peter Bubla a TASR hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy mivel a szomszédos országok lezárták határaikat, 

a menekültek nagyobb csoportjai, köztük kisgyermekes anyák is, a szlovák fővárosban ragadnak.

A szóvivő hozzátette: a rendkívüli állapot kihirdetése lehetővé teszi, hogy a város operatívan és hatékonyabban tudja kezelni a szükséges segítségnyújtást. Egyúttal megjegyezte, hogy a város segít a kisgyerekes anyák elszállásolásában, illetve élelemmel és a szükséges gyógyszerekkel való ellátásban.

Szlovákia csütörtökön ideiglenesen visszaállította a határellenőrzéseket a magyar határon, a lépést az illegális migráció megfékezésének szükségességével indokolták. 

Az illegálisan érkező külföldiek számát bizonyára nem csökkentette, hogy a közelmúltban 1400 embercsempészt engedtek ki a magyarországi börtönökből; ez ellen a szlovák köztársasági elnök is felszólalt:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk