Titokzatos körülmények között lekerült Banksy híres Brexit-alkotása

  • B.P.M.
  • 2019. augusztus 26.

Külpol

„Ez egy tragédia.”

Titokzatos módon eltűnt a híres graffiti művész, Banksy Brexit-alkotása – írta a CNN.

Banksy Brexit-műve

Banksy Brexit-műve

Fotó: CNN

A festmény Doverben volt látható. A helyi David Joseph Wright azt mondta a CNN-nek, négyszintes állványokat állítottak fel szombaton a fal előtt, másnap pedig már nem volt a falon Banksy műve.

A munkálatok alatt

A munkálatok alatt

Fotó: CNN/David Joseph Wright

Munkálatok után

Munkálatok után

Fotó: CNN/David Joseph Wright

„Miért? Nem értem! Miért kellett eltüntetni egy mesterművet? – fogalmazott egy helyi lakos, Lisa-Green Jones. – Ez egy tragédia! Nemrég ideutaztak a rokonaim Írországból, és az volt az első kérésük, hogy nézzük meg a Banksy-festményt!” – tette hozzá.

Érthető, hogy a helyiek ki vannak borulva, hiszen a mű Dover szimbólumává vált az elmúlt években. A kikötőváros forgalmas csomópont, a turisták gyakran megálltak, hogy szelfiket készítsenek a fal előtt.

Nem lehet tudni, hogy miért tűnt el a festmény, viszont a ház tulajdonosa korábban azt nyilatkozta, vizsgálják az eltávolítás lehetőségét.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?