Húsz év börtönre ítélték a Capitolium ostromának egyik résztvevőjét

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. augusztus 10.

Külpol

Ez a második legsúlyosabb büntetés a 2021. január 6-i zavargások miatti büntetőügyek során.

A bíróság 20 év börtönre ítélte pénteken Washingtonban azt a kaliforniai férfit, aki a 2021. január 6-i zavargások idején rendőrökre támadt az amerikai törvényhozás épületénél, a Capitoliumnál.

David Nicholas Dempsey a vád szerint zászlórudakkal és egyéb alkalmi fegyverekkel ütlegelt rendőröket, akik egy alagút bejáratát védték a törvényhozás épületénél. A vádirat szerint a férfi egy rendőrt fémrúddal fejen talált, valamint paprikaspray-t és egy törött bútordarabot használt fegyverként a hatóság emberei ellen. Az ügyészek a feldühödött tömeg egyik leginkább erőszakos tagjaként írták le a kaliforniai férfit, aki 2021 augusztusa óta előzetes letartóztatásban van.

David Nicholas Dempsey idén januárban elismerte bűnösségét két rendbeli, rendőrök elleni erőszak vádjában. A férfinek Kaliforniában betörés, lopás és fizikai erőszak miatt már korábban is volt dolga a hatóságokkal.

A bíró által kiszabott 20 év börtön a 2021. január 6. miatti büntetőügyekben a második legsúlyosabb büntetés.

Ennél komolyabban csak a Capitolium ostromának vezetőjét, Enrique Tarriót marasztalták el, aki 22 év börtönt kapott. A zavargások nyomán mintegy 1400 büntetőeljárás indult szövetségi bűncselekmény vádjában és már mintegy 900 embert ítéltek el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk