Tizenegyesekkel Argentína a világbajnok

  • narancs.hu
  • 2022. december 18.

Sport

Harmadszor nyerte el Argentína a világbajnoki győzelemért járó trófeát.

Jobban bírta az argentin válogatott a világbajnokság döntőjének végét. A tizenegyes párbajban a dél-amerikaiak nem hibáztak, miközben a franciák két büntetőt is kihagytak. Ezzel Lionel Messi mindent elért a labdarúgásban, amit dél-amerikai focistaként el lehet érni.

A rendes játékidőben nem jutottak dűlőre a csapatok. Az argentin válogatott kezdetben uralta a játékot, és ezt viszonylag gyorsan két gólra is váltotta. Az első gólt Lionel Messi szerezte büntetőből, a másodikat pedig akcióból Ángel Di Maíra. A francia csapatot a második félidóben Kylian Mbappé tizenegyes gólja térítette magához. Olyannyira, hogy ugyanő két perccel később akcióból is az argentinok hálójába talált. Így fordultak rá 2:2 után a kétszer tizenöt perces hosszabbításra.

A ráadás második felében Messi ismét bevette a francia kaput, és sokáig úgy tűnt, 3:2 marad a vége. Ám a második tizenöt percben újabb tizenegyest kaptak a franciák kezezés miatt. Mbappé pedig nem hibázott, így ismét visszahozta a franciák reményeit. Végül 3:3 után következett a büntetőpárbaj.

Mbappé és Messi hozta a kötelezőt, ám Coman és Tchouaméni is kihagyta, miközben Dybala és Paredes nem hibázott. Kolo Muani ugyan berúgta be a maga tizenegyesét, de Montinel sikeres tizenegyesével 4:2-vel nyert Argentína.

Vb-2022

 
Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

A bronzéremért tegnap Horvátország csapott össze Markokkóval. Az afrikai csapat nem bírt a horvát együttessel, így a 2:1-es végeredmény után a medál a horvát játékosok nyakába került. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk