Több mint 270 szavazatszámláló halt bele a túlmunkába Indonéziában

  • narancs.hu
  • 2019. április 28.

Külpol

Pihenés nélkül számoltak.

Az elképesztő adatot az indonéz választási bizottság jelentette be, írja a Reuters.

Indonéziában április 17-én ugyanis megtartották a világ egyik legnagyobb egy napon tartott választását, amelynek során a 260 milliós ország ugyanakkor választott elnököt, parlamenti és helyi tartományi és önkormányzati vezetőket is.

A választáson 193 millióan adták le szavazatukat 800 000 szavazókörben, és mivel szabályosan papíralapú választás történik – fejenként 5 szavazólapon –, ez herkulesi munkát jelentett az adminisztrálóknak.

A választási hivatal közleménye szerint a választás estéjén 272 számláló halt meg kifáradáshoz köthetően, és 1878-an estek valamilyen túldolgozásból eredő betegségbe.

Az egészségügyi minisztérium körlevélben figyelmeztette a számlálóbizottságot a veszélyekre, és a kormány jelenleg igyekszik kidolgozni egy jóvátételi rendszert az elhyuntak és érintettek családjainak.

A szavazás eredményét május 22-ére várják.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.