Több mint 40 drónnal támadták Moszkvát az ukránok

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 21.

Külpol

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint ezek közül 11 érte el a moszkvai régiót.

A háború 2022-es kirobbanása óta a legnagyobb támadását indította keddről szerdára Ukrajna Moszkva ellen – írja a Reuters beszámolójára hivatkozva a hvg.hu. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint

az ukránok 45 drónt indítottak az éjjel, amelyek közül 11 el is érte a moszkvai régiót.

Az orosz légvédelem lelőtte az ukrán drónokat. Ukrajna korábban is támadta az orosz fővárost, de az utóbbi években csupán egy-egy drón jutott el Moszkva elővárosai környékére. Moszkvát ilyen jellegű támadás utoljára 2023. májusában érte, akkor nyolc drónt hatástalanított az orosz légvédelem a főváros felett.

A hvg.hu felidézte, a két évvel ezelőtti orosz invázió az utóbbi hónapokban elsősorban Kelet-Ukrajnában zajlott, az ukránok szórványos dróntámadásai mellett az orosz fél volt az, amely rendszeresen bombázni is tudott. Ukrajna az utóbbi hetekben azonban jelentősen fokozta dróntámadásai intenzitását, támadtak olajfinomítókat és repülőtereket is, augusztus hatodikán pedig több ukrán dandár is bevonult Oroszország területére, a kurszki régióba.

(Címlapképünkön: Moszkva egy tavaly nyári ukrán dróntámadás után)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.