Barack Obama: „Készen állunk egy Kamala Harris nevű elnökre”

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 21.

Külpol

A volt amerikai elnök és felesége a demokraták jelölőgyűlésén szólalt fel.

Először Michelle Obama, majd a volt amerikai elnök, Barack Obama is felszólalt a demokraták jelölőgyűlésének második napján, hogy elmondják, támogatják a demokraták új elnökjelöltjét, Kamala Harrist – írja a CNN tudósítása alapján a 444.hu.

Michelle Obama a teendőket összefoglalva arra kérte az amerikaiakat: „Ne csak üljenek itt és panaszkodjanak. Csináljanak valamit.” Szerinte „nincs más választás”, mint Kamala Harrisre és Tim Walzra. Barack Obama a beszédét Joe Biden dicséretével indította, és elmondta, Donald Trump elnöksége és a covid után úgy érezte, Amerikának vezetőre van szüksége, „olyanra, aki félreteszi a politikát, és azt teszi, ami helyes”. A korábbi elnök ezután azzal folytatta, hogy miután Biden „átadta a fáklyát”, „rajtunk múlik, hogy harcoljunk azért az Amerikáért, amiben hiszünk.

 
 
Barack Obama volt amerikai elnök beszédet mond az amerikai Demokrata Párt elnökjelölő konvenciójának második napján a chicagói United Centerben 2024. augusztus 20-án.
Fotó: Michael Reynolds / MTI/EPA/Michael Reynolds

Obama úgy fogalmazott: „Ez egy szoros verseny lesz egy megosztott világban”. Szerint Amerikának nincs szüksége újabb négy évnyi Donald Trumpra, majd a volt elnök politikáját és jellemét is bírálta. Mint mondtam,

Trump egy „78 éves milliárdos, aki nem hagyja abba a nyafogást a problémáiról, mióta kilenc évvel ezelőtt lejött közénk az arany mozgólépcsőjén”.

Úgy véli, Trump most csak még többet panaszkodik, mert „fél, hogy veszít Kamalával szemben”. „Nincs szükségünk újabb négy évnyi harsánykodásra, bumfordiságra és káoszra, ezt a filmet már láttuk, és mind tudjuk, hogy a folytatás általában rosszabb” – mondta Barack Obama, beszédét pedig azzal zárta: „Amerika készen áll egy új fejezetre. Egy jobb történetre. Készen állunk egy Kamala Harris nevű elnökre.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.