Több mint kétszázan megsérültek Hegyi-Karabahban egy üzemanyagtározónál történt robbanásban

Külpol

A tározónál azért voltak sokan, mert a térségben súlyos üzemanyaghiány alakult ki.

Több mint kétszázan sérültek meg Hegyi-Karabahban egy üzemanyagtározónál történt robbanásban

– közölte hétfőn az örmény 24News hírportál az örmények lakta régió ombudsmanjára hivatkozva.

A halálos áldozatok pontos számát egyelőre nem tudni.

Gegam Sztepanján szerint a sérültek nagy része súlyos állapotban van és át kell őket szállítani légi úton máshova, mert helyben nincs lehetőség ennyi ember megfelelő ellátására.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a detonációt.

A robbanás helyi idő szerint este nyolc órakor az Aszkeran-Sztyepanakert útvonal mentén történt. A tározónál azért voltak sokan, mert a térség 9 hónapja blokád alatt állt és súlyos üzemanyaghiány alakult ki. Most viszont helyi örmények ezrei próbálják elhagyni a hegyvidéki régiót Örményország felé, miután az azerbajdzsáni hadsereg egy gyors hadművelettel fegyverletételre kényszerítette a szakadár térség fegyvereseit a múlt héten.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Vajda Mihály

  • narancs.hu

A Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, lapunk Egotrip rovatának szerzője 88 éves volt.